Nieuws vanuit de Dorpsraad
 
rondje de rijd

Het is nu echt gebeurd!

Vrijdag 18 juni werd het convenant getekend met de gemeente. We zijn nu echt een Stichting; een Dorpsraad met meer mogelijkheden. We zijn dan een meer serieuzere partner voor de gemeente.


Het tekenen gebeurde tijdens de open dag van de Gemeente en alle dorpsraden van de gemeente werden op de foto gezet tijdens het tekenen.

Het tekenenen gebeurde in bijzijn van onze burgemeester, Mevrouw A. van Dok-van Weele , wethouder J.S.C. van Dijk en H. den Hollander.


Elke dorpsraad presenteerde zich in een kraampje en zoals u kunt zien waren vier van onze dorpsraad present om iedereen te woord te staan.


Daarnaast presenteerde de Jeugdraad van Niedorp zich en vertelde over hun bevindingen het afgelopen jaar. Er was een boekje gemaakt en dit werd uitgereikt aan wethouder H.G. Koomen.


Kortom, een geslaagde middag!

Op zondag 22 augustus 2010 werd het ommetje Rondje de Rijd feestelijk geopend door gedeputeerde Bond van de provincie Noord-Holland en wethouder Van Dijk van gemeente Niedorp. Hij doopte de brug als MARTIEN VETH-brug omdat de initiatiefnemer van deze wandeltocht veel werk heeft verricht om dit uiteindelijk mogelijk de maken.

Rondje de Rijd is een ommetje van vijf kilometer door boerenland en natuur. Deze korte wandeling is tot stand gekomen door een burgerinitiatief van omwonenden. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de nieuwe houten brug er is gekomen. U was van harte welkom om bij de opening van het ommetje Rondje de Rijd aanwezig te zijn. Om 10.00 uur werd er verzameld bij het clubhuis IJs en Volksvermaak aan De Rijd, Leijerdijk 9 in Nieuwe Niedorp.

De opening van Rondje de Rijd is tegelijkertijd met de Langereistocht, een wandeltocht van 28 kilometer dwars door boerenland en natuur. De Langereistocht wordt voor het tweede jaar georganiseerd door provincie Noord-Holland, schaatsclub IJs & Volksvermaak, schaatsclub Aartswoud en wandelvereniging Te Voet. Vorig jaar heeft de Langereistocht ruim 500 wandelaars getrokken. De Langereistocht loopt voor een deel over het Noord-Hollandpad, vandaar dat het evenement benoemd is tot zomerwandeling 2010 van het Noord-Hollandpad.

Door de samenloop van de evenementen waren er, naar verwachting, veel wandelaars op deze dag aanwezig. Wilt u meer informatie over de Langereistocht bekijk dan de Folder_Langereistocht.pdf .

Bron: Gemeente Niedorp

Dorpsraad officieel
oud-inwoners

Sebastien Valkenberg

Onze oud-inwoner van ‘t Veld heeft zijn 2e boek uitgebracht. Sebastien Valkenberg (1978) woonde enige jaren in de Wilhelminalaan te ‘t Veld, waarna hij verhuisde naar Schagen. Hij studeerde filosofie en Nederlands in Amsterdam. Hij schrijft regelmatig voor onder meer Trouw en Filosofie Magazine. Winnaar van de Kant-essay prijsvraag 2005. In 2006 debuteerde hij met ‘Het laboratorium in je hoofd’, dat lovend werd ontvangen en werd genomineerd voor zowel de Socrates Wisselbeker 2007 als de Eurekaprijs 2007. En nu dus brengt hij ons het boek ‘Geluksvogel’ waar hij ons laat zien waarom we het nog nooit zo goed hebben.

Voor wie zijn columns nog eens wil lezen, klik dan op de link hiernaast: Columns-Sebastien Valkenberg.

BIEB-info

Beste starter op de woningmarkt

In de huidige planning voor de bouw in ‘t Veld-Noord staat dat dit najaar de grond bouwrijp gemaakt gaat worden. Dit betekent dat wij in het voorjaar van 2011 een start kunnen gaan maken met de bouw van ons project Bouwen In Eigen Beheer (BIEB). Het project omvat een 24-tal woningen bestemd voor starters op de woningmarkt. Op dit moment zijn er nog een aantal woningen in het project vrij.

Woensdag 29 september is er om 19.00 uur een informatiebijeenkomst in het Dorpshuis de Harmonie.

Hierbij nodigen wij geïnteresseerde starters uit om deze avond bij te wonen. Tijdens deze avond zal wethouder Bijlsma van de gemeente, zich voorstellen en ons informeren over de huidige status van bouwplan ‘t Veld-Noord en de plaats dat de BIEB-project hierin heeft. Mocht je verhinderd zijn, maar toch geïnteresseerd, twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Namens het bestuur van de BIEB,

Mike van der Kroon.

Huizenbouw

Verkoop gestart voor woningen in Zijdewind

Makelaar van Keulen is gestart met de verkoop voor woningen op de plek van Scholten en café Boekel te Zijdewind. De Spaander, een nieuwbouwproject in het Noord-Hollandse lintdorp Zijdewind bestaat uit eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De nieuwbouw sluit architectonisch naadloos aan op het authentieke dorpse karakter van Zijdewind. In De Spaander als geheel is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Voor meer informatie, kijk op de website van QUASA. Voor de verkoop: vankeulenmakelaars.nl.

Bollensoap

Tulpenteelt op toekomstige bouwlocatie zonder medeweten van gemeente.


Op zondag 17 oktober werd de dorpsraad ingelicht dat een landbouwer bezig was met het oogsten van gras op het land van de toekomstige bouw-locatie ’t Veld Noord. Deze grond is eigendom van de gemeente Niedorp. Lees verder...


Ook de Schager Courant besteedde aandacht aan deze toestand in ‘t Veld. Harry de Jong plaatste zelfs een eerste aanzet van zijn schrijven op de voorpagina.

overblijven

De overblijfouder sterft uit

Schager Courant op 08 november 2010


'T VELD - Schrik bij ouders in 't Veld. Basisschool De Marinx besteedt de tussenschoolse opvang - waarbij kinderen tussen de middag een broodje kunnen eten - met ingang van volgende week uit aan kinderopvang De Hooijbergh. Dat leidt tot een kostenstijging. Konden vader of moeder hun kroos voorheen voor één euro per keer laten overblijven, nu wordt dat 3,50 euro.

Dat zijn dan nog de kosten bij een abonnement. Wie slechts af en toe zijn kind wil laten overblijven komt uit op vijf euro per keer. Op de katholieke De Marinx gaat het voorlopig om een proef die tot de voorjaarsvakantie loopt. Directeur Dennis Burger zegt weinig anders te kunnen door strengere wet- en regelgeving en het groeiend aantal kinderen dat overblijft. Zo moeten overblijfouders geschoold zijn, wat varieert van meerdaagse trainingen tot een eenjarige cursus ‘leidster tussenschoolse opvang'. Ook pedagogische cursussen of bedrijfshulpverlening dan wel EHBO worden aangeraden.


 

Burger: ,,Daar komt bij dat het steeds moeilijker wordt voldoende vrijwilligers te vinden. Je moet een leidster op een bepaald aantal kinderen hebben. Door de TSO uit te besteden voldoen we in een klap aan alle regels en zijn we verzekerd van continuïteit. Ik begrijp dat de prijsverhoging voor ouders niet prettig is. Zeker niet als je meerdere kinderen op school hebt. Maar nu zijn ouders wel verzekerd van een goede opvang en van continuïteit.''

gevel mariaschool

Gevel Mariaschool behouden

Bron: Noord-Hollands Dagblad

Diverse bedrijven en partijen zijn door de gemeente Niedorp uitgenodigd om plannen te maken voor een nieuwe bestemming voor de Mariaschool. De eerste ideeën sijpelen inmiddels binnen. “Dat varieert van woningen tot sociaal-maatschappelijke bestemmingen”, aldus wethouder Enno Bijlstra. De Mariaschool komt in 2013 vrij als de Marinx in de brede school trekt. “Het is nog te vroeg om aan te geven welke kant het op zal gaan met de nieuwe bestemming voor het gebouw. Wel is duidelijk dat het karakteristieke torentje en de voorgevel behouden moeten blijven.”

transformator -         station in ‘t Veld

Liander en TenneT hebben bij gemeente Niedorp een aanvraag ingediend voor de bouw van een transformatorstation in 't Veld. Volgende week wordt de aanvraag in Gemeentenieuws gepubliceerd. De omwonenden van de beoogde locatie zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

Liander en TenneT willen het bestaande stroomdistributienetwerk in de kop van Noord-Holland stap voor stap vernieuwen. Zij achten aanpassingen noodzakelijk om nu en in de toekomst aan de toegenomen vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen.

Een van de plannen behelst de realisatie van het transformatorstation 'de Weel' langs de Provinciale weg 8 (N241) bij 't Veld in de gemeente Niedorp. De netbeheerders kiezen voor deze locatie na een uitgebreide studie naar de inpassingmogelijkheden van het station in de omgeving. Door de gunstige ligging onder de bestaande hoogspanningslijn zijn veranderingen in de omgeving minder ingrijpend dan op andere plekken in de regio. Deze week hebben Liander en TenneT bij de gemeente Niedorp een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend.

De gemeente heeft besloten eerst een voorontwerp omgevingsvergunning op te stellen.

In de eerstvolgende publicatie van Gemeentenieuws publiceert de gemeente de aanvraag om een omgevingsvergunning.

Op 5 oktober 2011 wordt vanaf 20.00 uur een inloopavond georganiseerd in café-restaurant De Vriendschap, Rijdersstraat 92 in 't Veld. Daar kunnen de omwonenden uitgebreid informatie over de voorgenomen plannen inwinnen en met de betrokkenen van gedachten wisselen. Vervolgens kunnen ze een reactie op de plannen geven.

De aanvraag zal waarschijnlijk in de raadsvergadering van 27 oktober 2011 worden besproken. (Bron: Gemeente Niedorp)

Uurwerk uit voormalige ‘koeienkerk’ terug naar historische omgeving


Op dinsdag 4 oktober 2011  overhandigde burgemeester A. van Dok-van Weele een klokwijzer aan de Stichting tot behoud van historisch erfgoed in ’t Veld / Zijdewind / Moerbeek. Hiermee werd symbolisch het uurwerk uit de voormalige ‘koeienkerk’ van gemeente Niedorp overgedragen aan de stichting. Het uurwerk wordt tentoongesteld op de plaats van de uit 1888 stammend brand-spuithuis van Zijdewind. Hiermee keert het uurwerk terug naar zijn historische omgeving.


Historische omgeving

De Stichting tot behoud van historisch erfgoed in ‘t Veld/Zijdewind/Moerbeek heeft gemeente Niedorp verzocht om het uurwerk terug te brengen naar Zijdewind. In 1910 is het uurwerk in opdracht van het toenmalige gemeentebestuur opgesteld in de toren van de ‘koeienkerk’ ten behoeve van de bevolking en de schoolgaande jeugd. In 1970 werd de kerk gesloopt. De gemeente ontfermde zich over uurwerk en restaureerde het object. Het uurwerk bevond zich vanaf 1970 in de raadszaal in het gemeentehuis.

uurwerk

‘Koeienkerk’

De protestantse kerk stond op de plaats waar nu de rotonde ligt bij de ingang van Zijdewind. In 1826 werd het gebouw ook gebruikt als school. Om de toename van leerlingen op te vangen, werd het gebouw in 1873 helemaal ingericht als school en staakte de kerkgang voorgoed. In 1920 werd de kerk verkocht aan boer Jan Droog, die daar zijn koeien stalde. Zo ontstond de naam ‘koeienkerk’.

Stichting tot Behoud van Historisch Erfgoed

´t Veld - Zijdewind - Moerbeek

Secretaris: H.A. Klijn - tel. (0226) 422331

Beatrixlaan 3  - 1735 HH ’t  Veld

Idee voor je leefomgeving?

Schrijf je in voor Kern met Pit!


Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) organiseert dit jaar weer de wedstrijd Kern met Pit. Wil jij graag zelf iets aan jouw leefomgeving verbeteren, dan kun je je met jouw project inschrijven tot 30 november 2011. Via de wedstrijd Kern met Pit gaan bewonersgroepen aan de slag om hun idee voor hun leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Als dat lukt, dan ontvangen zij het predikaat Kern met Pit en € 1.000. Heb jij een idee voor je leefomgeving? Ga dan naar www.kernmetpit.nl en schrijf je in!


Meer informatie
Lonneke Vissers, coördinator Kern met Pit, kmp@knhm.nl, 026 4455146


Raad wijst locatie transformatorstation af

2 december 2011
Ik wil u graag informeren dat de gemeenteraad van Niedorp afwijzend staat tegenover de plannen om een transformatorstation op de huidige voorgestelde locatie nabij ’t Veld te realiseren. De raad nam tijdens de vergadering van 1 december een motie met een dergelijke strekking aan die door de fractie van LADA was ingediend, met steun van de fracties van de PvdA en Algemeen Belang. Tegen de vestiging van het transformatorstation is op het voorontwerp al een behoorlijk aantal zienswijzen ingediend. Daaruit concludeerden de indieners van de motie dat er behoorlijke weerstand is tegen de voorgestelde locatie. Bovendien is LADA van oordeel dat er elders oplossingen zijn voor een betere ruimtelijke ordening. Met de motie verzoekt de raad het college om te zien naar een andere plek voor het transformatorstation. 

Marianne Bakker, gemeente Niedorp

Transformatorstation ‘t Veld-de Weel voorsteldocument:

Transformatorstation Liander-TenneT

The Moras krijgt erepenning

20 december 2011
Op dinsdag 20 december 2011 ontving de heer T.J. Moras een erepenning der gemeente Niedorp. Burgemeester A. van Dok-van Weele overhandigde de penning aan de heer Moras als blijk van waardering voor zijn inzet voor vele Niedorpers. Op 15 december werden eerder al twintig erepenningen uitgereikt door de gemeente als een gemeentelijke waardering voor inwoners die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het algemeen belang.

Eerste paal Veldzicht

23 januari 2012
’T VELD – Leerlingen van basisscholen De Boet en Marinx uit ’t Veld waren maandagmiddag massaal uitgelopen voor het slaan van de eerste paal van hun nieuwe school.

De nieuwe school wordt gebouwd op het terrein van de voormalige Tjaddinxschool aan de Dreeflaan in ’t Veld. In het gebouw komen naast de twee scholen ook dorpshuis De Harmonie en kinderopvang De Hooijbergh.

Een van de leerlingen mocht in de heimachine plaatsnemen om de eerste paal te slaan. De andere leerlingen hadden een lied ingestudeerd over de nieuwe school.

De nieuwe school moet begin 2013 klaar zijn.

Een virdeoimpressie van de eerste paal staat op het YOUTUBE kanaal van Schagen FM.

Veilingopbrengst VZV ongekend hoog

18 maart 2012, NHD

'T VELD - Onvoorstelbaar hoeveel de inwoners van ’t Veld, Moerbeek en Zijdewind over hebben voor hun ’cluppie’ VZV. Waar gerekend was op een kleine 20.000 euro, was zaterdagavond met 83.500 euro sprake van een haast niet te bevatten opbrengst voor de VZV-veiling.


In de grote zaal van De Vriendschap in ’t Veld werd dit enorme eindbedrag op één avond vergaard met 430 kavels en 600 bieders. Het geld kan voetbal- en handbalvereniging VZV dubbel en dwars hard gebruiken voor de bouw van zes nieuwe kleedkamers.

Theo Vertelman met pensioen

8 juli 2012

'T VELD - Bij zowel de afscheidsmis als op de afscheidsreceptie van Pastor Vertelman waren bijzonder veel belangstellenden afgekomen. De Martinuskerk zat nagenoeg helemaal vol met parochianen en sympathisanten en onder hen bevonden zich ook Pastoor v. d. Linden, burgemeester van Eijk en wethouder Enno Bijlstra .

De afscheidsmis werd voor de laatste keer voorgegaan door Pastor Vertelman zelf, begeleid  door het Gemengd koor, Interamvo en de Veldrakkertjes.

Onder een ovationeel applaus ging de Pastor voor de laatste keer door het middenpad langs de aanwezigen, waarna er bij het verlaten van de kerk een toepasselijke gedichtenbundel van Pastor Vertelman werd uitgereikt: "Om zien In dankbaarheid"

Daarna vond de afscheidsreceptie ook onder zeer grote belangstelling plaats in ‘de Vriendschap’ en om 17.00 uur is er voor alle belangstellende en geïnteresseerde parochianen een barbecue in de tuin achter de pastorie van de Martinuskerk en kon er nog verder afscheid worden genomen .

 De Pastor blijft in het Martinushuis wonen met zijn steun en toeverlaat Gerda, wellicht zal hij in bepaalde (nood) gevallen nog eens behulpzaam zijn maar ze gaan vooral van hun pensioen genieten. En...

het is hun Van Harte gegund!

Op zoek naar een bijbaantje?

Dat kan bij VZV


'T VELD - Wie grijpt de kans!

Sportpark ‘De Kogge’ zoekt kantinebeheerders, waar een aantrekkelijke vergoeding tegen overstaat. Houd je van gezelligheid en heb je leidinggevende kwaliteiten, dan is dit iets voor jou.


Voor informatie kun je terecht bij Frank Zijlstra.

Telefoon: 06 27470873 of e-mail: info@vzvvoetbal.nl.

Opening kleedkamers ‘t Veld

zondag 28 oktober 2012 11:53

'T VELD - Op 27 Oktober waren we bij de feestelijke opening van de nieuwe kleedacco-mmodatie van VZV in het Veld. Na diverse sprekers was de eer aan het jongst spelende lid (Twan Baas) en het oudst spelende lid (Johan Mak), om samen met burgemeester Nawijn het lint door te knippen.

De enorme inzet van vele vrijwilligers heeft er voor gezorgd dat er op sportpark de Kogge een super moderne bestuurskamer en kleedruimte staat waar men weer jaren mee vooruit kan. Piet Ligthart, voorzitter van VZV, was erg blij met de gerenoveerde kleedkamers welke gerealiseerd zijn door subsidie van de gemeente én niet te vergeten het opgebrachte kapitaal door de dorpsbewoners zelf.

Garage Kramer nieuwe sponsor VZV

zondag 28 oktober 2012 22:05

'T VELD - VZV heeft na nieuwe kleedaccommodatie nu ook een nieuwe hoofdsponsor. Garage Kramer uit Zijdewind neemt na ruim 30 jaar gesponsord te zijn door Aannemersbedrijf Zomerdijk de hoofdsponsering bij VZV voor hun rekening.

 

Nu ook Aannemersbedrijf Zomerdijk getroffen door de crisis het niet meer kon bolwerken werd voor aanvang van de derby tegen Winkel de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd, garage Kramer die in de weide omtrek bekendheid geniet is ook op sport gebied lang geen onbekende familie, de dames Kramer handballen al jaren op hoog en zelfs op het allerhoogste niveau.

Waar eerst Quirien jaren lang in het eerste elftal acteerde is nu de zoon van Martien in het eerste elftal van de partij.

 

Garage Kramer hoopt zowel de voetbalvereniging VZV als het wagenpark van hun klanten vele jaren draaiende te houden .

 

Iets wat hun dan ook van harte wordt gegund al bracht de eerste wedstrijd in de nieuwe outfit van garage Kramer net (nog) geen goed resultaat deze werd met 0-1 verloren, al voorkwam de keeper van Winkel met een weergaloze redding de 1-0 voor VZV (foto), waarna Winkel in de volgende aanval de 0-1 wist te scoren.

 

De kleuren zijn hetzelfde gebleven alleen de naam van de sponsor is anders als nu ook de resultaten nog verbeteren gaat het zeker goedkomen.

Voor meer informatie over VZV-voetbal kijkt u op de website: http://www.vzvvoetbal.nl/

Vertelman en Molenaar toch weer in dienst

woensdag 23 januari 2013

'T VELD - De beide Pastors hadden eervol ontslag gekregen van het bisdom. Daar waren zij het niet mee eens. Er kwam een storm van protest uit de dorpsgemeenschap. Gelukkig is bisschop Punt tot inkeer gekomen en heeft het ontslag ongedaan gemaakt. Zo mogen zij weer voorgaan in diensten zoals voorheen. Hulde voor ons allen! Bedankt voor alle steun!

Aftreden leden Dorpsraad ’t Veld-Zijdewind

vrijdag 18 juli 2014

'T VELD - In de vergadering van de dorpsraad van maandag 7 juli j.l. hebben we helaas afscheid moeten nemen van Ruud Gooijer en Peter van der Zon. Zowel Ruud als Peter hadden ver van te voren aangegeven, dat het volbrengen van het project van de DOP met de Superrr hun laatste "klusje" zou zijn. Bijzonder spijtig, maar we kunnen niet anders dan hun besluit respecteren. Uiteraard zijn we Peter en Ruud erkentelijk voor de inzet die ze in de afgelopen jaren hebben getoond voor de dorpsraad. Deze erkentelijkheid hebben we ook duidelijk aan de twee kenbaar gemaakt.

Ruud heeft zich b.v. bijzonder ingezet voor onze dorpsvisie, in samenwerking met de Wageningse studenten, en niet te vergeten de realisering van onze Superrr in de DOP.
Peter heeft zich b.v. ingezet voor de ontwikkeling en bijhouding van onze website
www.dorpsraadveldzijdewind.nl. Bekijk zijn vakmanschap maar eens op die site.

Beide heren waren actief als lid van de dorpsraad vanaf 2 september 2009.
Natuurlijk moet in de ontstane leegte weer worden voorzien en hiervoor gaan wij kandidaten benaderen. Mocht u dit toevallig zijn, wilt u dan dit serieus overwegen? Want het "dorpsraadleven" houdt niet op na de DOP; er staan ons weer nieuwe uitdagingen te wachten.


Het bestuur van de Dorpsraad ’t Veld-Zijdewind.

DOP op de Landelijk Conferentie Bevolkingsdaling “Ruimte voor initiatief”

Zaterdag 4 oktober 2014
verslag van het verzorgen van een workshop over onze DOP op de Landelijk Conferentie Bevolkingsdaling “Ruimte voor initiatief” op zaterdag 4 oktober 2014 te Utrecht.

 

Dit congres werd georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Door een  werkbezoek op 16 juni aan de Noordkop van Noord-Holland, waarbij door bemoeienis van de Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland, de delegatie ook een bezoek bracht aan onze DOP, kwamen wij in beeld. De delegatie was dermate onder de indruk wat er bij ons is gebeurd in een hele korte periode door inzet van vrijwilligers. Naar aanleiding daarvan hebben de organisatoren van het congres, de mensen die betrokken waren bij de oprichting van de Dorpsontmoetingsplek ’t Veld-Zijdewind (DOP) gecombineerd met een supermarkt, uitgenodigd om een workshop te geven op bovengenoemd congres.

Deze workshop is verzorgd door de voorzitter en secretaris van de dorpsraad ’t Veld-Zijdewind (Ginus Hahn en Ad Ruiter).

Ons project sloot  naadloos aan op dit congres, omdat het probleem van het gemis van een supermarkt en dorpsontmoetingsplek in heel veel kleine plattelandsdorpen speelt en dit de leefbaarheid op het platteland niet bevordert.

Het waren dan ook ongeveer 300 mensen (leden van dorpsraden, raadsleden, wethouders en ondernemers) uit die dorpen uit geheel Nederland die naar dit congres waren gekomen. Een klein deel daarvan bezocht onze workshop. Er werden op dit congres 26 workshops gegeven in twee sessies.

In onze workshop hebben we via een PowerPoint presentatie laten zien hoe wij onze DOP met supermarkt hebben verwezenlijkt. Dus het hele traject van juni 2009 tot 26 mei 2014 met alle ups en downs.

We hebben in de workshop ons ondernemingsplan gepresenteerd en daarbij duidelijk het verschil aangegeven tussen de plannen en de werkelijke uitvoering.

Tijdens de workshop kwamen er veel vragen over de financiering, maar ook over de beschikbaarheid van vrijwilligers. Het feit dat we ongeveer 300.000 euro hebben uitgespaard door de  inzet van de vrijwilligers (ongeveer 2.500 uur) en door de inzet van onze plaatselijke bedrijven, die tegen sterk gereduceerde tarieven ons door de verbouwing hebben geloodst, wekte in het algemeen veel verbazing, verwondering en bewondering op. Waar kan zoiets nog, was dan de vraag. Nou heel simpel dus bij ons in ’t Veld en Zijdewind.

Al met al gaf het ons een goed gevoel onze ervaring te kunnen delen met gelijksoortige lotgenoten in andere dorpen.

We hebben hiermee onze dorpen ’t Veld en Zijdewind weer positief op de kaart gezet.

Ad en Ginus