Dorpsraad 't Veld -Zijdewind

 
  't Veld Noord
 
  Home

 

 

De Nieuwsbrieven mbt 't Veld Noord

 

Klik voor start..

Op donderdagmiddag 27 juli 2023 zijn de overeenkomsten fase 2 en 3 woningbouwplannen  't Veld-Noord gepasseerd. De overeenkomst werd ondertekend namens de gemeente door onze wethouder de heer Mark Versteeg, de combinatie van projectontwikkelaars de heer Peter Kuin (bouwbedrijf  Kuin) en de heer Peter van Oeveren van BPD (het voormalige Bouwfonds Nederlandse Gemeenten) en door de heer Stefan van Schaik van de Wooncompagnie.

Er worden in fase 2 en 3 in totaal nog 305 woningen bijgebouwd. Het aanbod is groot, om zo alle woningzoekenden een geschikte woning te kunnen bieden. Zo komen er 62 sociale huurwoningen, 36 sociale koopwoningen, 107 betaalbare koopwoningen en nog 100 huizen in de vrije sector. In dit plan is van alles te vinden. Van appartementen, rijwoningen, 2-onder-1 kap en vrijstaande woningen. De woningen komen er allemaal anders uit te zien. Maar in verschillende delen van de woonwijk zullen deze wel op elkaar lijken. Het wordt echt een mooie unieke wijk.

Zodra de overdracht van de gronden heeft plaatsgevonden zullen de financiële geldstromen op gang komen en kan er tenslotte gestart worden met het aanleggen van de ontsluitingsweg vanaf de Valburgweg en het bouwrijp maken van de bouwgronden.

De verwachting werd uitgesproken dat de wijk binnen ongeveer vijf jaar helemaal klaar zal moeten zijn.

Tot zover.

Met vriendelijke groet, Ginus Hahn

 

 

Het vervolg op woningbouwplan 't Veld Noord, fase 2 en 3.

De eerste fase van woningbouwontwikkeling ’t Veld Noord is bijna klaar. In deze fase zijn 60 woningen gebouwd. Het bestemmingsplan biedt nog ruimte voor 305 woningen. Die woningen worden gebouwd in twee fases: fase 2 en 3. De inrichting van de wijk is uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan. Dit plan is inmiddels afgerond. Er wordt nu gewerkt aan de technische uitwerking van de wijk. Verwacht wordt dat dit in januari 2022 afgerond kan worden. Vervolgens worden projectontwikkelaars gezocht die de 305 woningen gaan verkopen en bouwen.

Op onderstaande website vindt u alle beschikbare informatie over de bouwplannen voor fase 2 en 3. Daarnaast kunt u zich ook opgeven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de voortgang.

Hebt u interesse voor een woning in woningbouwplan ’t Veld Noord, dan kunt u zich nu al aanmelden via onderstaande site met het “belangstellingsformulier”. Hierdoor krijgt de gemeente ook een beeld wat voor soort interesses er voor woningbouw in ’t Veld Noord bestaat. 

Informatie en aanmelden kan op de website: www.hollandskroon.nl/ontwikkelen/projecten/woningbouw-t-veld-noord  

Stedenbouwkundig plan 't Veld-Noord

Klik hier voor een vergroting.

Belangstelling voor dit plan

Heeft u belangstelling voor dit plan, woningbouw 't Veld Noord fase 2 en 3? Vul dan het belangstellingsformulier in.

 

In dit stedenbouwkundigplan is het voorlopige woningbouwprogramma, parkeergelegenheid en een ritme voor bomen toegevoegd. Het woningbouwprogramma bestaat uit: 

•    30 vrijstaande woningen
•    20 vrije kavels
•    50 twee-onder-één-kap woningen
•    157 rijtjeswoningen
•    24 rug-aan-rug woningen
•    24 woningen in hofjesvorm


Van de 305 woningen zijn 243 koopwoningen en 62 huurwoningen.